Στη φυλακή τρία μέλη του κυκλώματος ελληνοποιήσεων

Στη φυλακή τρία μέλη του κυκλώματος ελληνοποιήσεων

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν, μετά τις απολογίες τους, τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση τους κυκλώματος των παράνομων ελληνοποιήσεων με πρωταγωνιστές επίορκους αστυνομικούς.

Μια αστυνομικός, μια υπάλληλος ληξιαρχείου και ένας άνδρας Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ως βασικό στέλεχος του κυκλώματος, κρίθηκαν προφυλακιστέοι αργά χθες το βράδυ μετά την ολοκλήρωση των 13 πρώτων απολογιών των φερόμενων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα περνούν το κατώφλι της ανακρίτριας για να δώσουν εξηγήσεις επτά ακόμη κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται αστυνομικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ, ένας δικηγόρος, κ.ά,

Οι κατηγορούμενοι , σύμφωνα με τις αρχές λειτουργούσαν ως εγκληματική οργάνωση και έκαναν τζίρους εκατομμυρίων χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες για να νομιμοποιήσουν πολίτες τρίτων χωρών ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να είχαν «ταρίφα» μεταξύ 30.000 και 50.000 ευρώ κατά περίπτωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται ακόμη και το ενδεχόμενο να έφτιαχναν νέες ταυτότητες σε κακοποιούς για να χαθούν τα ίχνη τους.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα στην πλειοψηφία τους σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται κατά περίπτωση για: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπάλληλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών.

Επιπλέον, ασκήθηκε δίωξη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.