Στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος – Δείτε εικόνες του news

Στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος – Δείτε εικόνες του news

Προσγειώθηκε το αεροσκάφος που τον μετάφερε από την Κύπρο

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο Πάπας Φραγκίσκος, καθώς προσγειώθηκε το αεροσκάφος που τον μετέφερε στην χώρα μας από την Κύπρο.

Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Στις 12:30 ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 12:45 με εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 16:00 θα κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και θα ακολουθήσει στις 16:30 συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Θα ακολουθήσει, στις 17:15, συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών και στις 18:45 ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

Αύριο ο Πάπας θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο, μαζί με την κα. Σακελλαροπούλου, ενώ τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τον συναντήσει στην πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος