Εισβολή ομάδας ατόμων και βανδαλισμοί στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Εισβολή ομάδας ατόμων και βανδαλισμοί στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων και απειλητικά μηνύματα για τον πρύτανη στους τοίχους

Ομάδα δεκάδων ατόμων εισέβαλε σήμερα στην πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πέταξαν μπογιές σε τοίχους, παράθυρα και πινακίδες, ενώ έριξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, περίπου 30 άτομα ανέβηκαν από το ισόγειο έως και τον 6ο όροφο του κτιρίου με τα πόδια και φθάνοντας έναν όροφο πριν από τα γραφεία της πρυτανείας, πέταξαν μπογιές σε τοίχους, παράθυρα και πινακίδες, ενώ έριξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων στους τοίχους του κτιρίου.

Μάλιστα, δεν δίστασαν να γράψουν και απειλητικά μηνύματα στους τοίχους για τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη Οικονομικών του ΑΠΘ. Συνθήματα όπως «Παπαϊωάννου σε ψάχνουν», «Φειδά σε ψάχνουμε» κ.α., αλλά και συνθήματα κατά της αστυνομίας και των εργολάβων. Τα άτομα στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιο επεισόδιο με το προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το δημοσίευμα, πολλά από τα άτομα φορούσαν κουκούλες, ενώ απείλησαν με συνθήματα ότι θα ξανά έρθουν. Η παρουσία των ατόμων δεν διήρκησε πάνω από 5 λεπτά.