Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Βρήκαν ΜΕΘ για τον μητροπολίτη Αιτωλίας αφήνοντας εκτός έναν 50χρονο

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Βρήκαν ΜΕΘ για τον μητροπολίτη Αιτωλίας αφήνοντας εκτός έναν 50χρονο

Ο άνδρας βρίσκεται εκτός ΜΕΘ εδώ και πέντε ημέρες

Σε μια σημαντική καταγγελία προέβη η ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Αγρινίου, όπου μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, αρχικά, προτού κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ υπάρχει ασθενής που θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, βρέθηκε αμέσως θέση για τον Μητροπολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα  με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Όχι σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται.

Οι περισσότεροι  εξ αυτών σε  απλούς θαλάμους  κλινικών κορονοϊού μαζί με άλλους ασθενείς. Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

Κοιτάξτε όμως τι συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορονοϊό εμβολιασμένος που είναι πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο γι’ αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης, κοντά στα 80 του έτη, που ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορονοϊού, μπήκε στο νοσοκομείο εισαγωγή το μεσημέρι προχθές και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Πού τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι  ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ ήταν χθες 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές  και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν;  όπως και σε πολλά νοσοκομεία».