Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεδριάζει για την τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες

Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεδριάζει για την τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επέκταση της υποχρεωτικότητας

Η τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού θα απασχολήσει την Παρασκευή την Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα συνεδριάσει γι' αυτό το φλέγον ζήτημα και κυρίως για το κατά πόσο θα δώσει το «πράσινο φως» στην εισήγηση της κυβέρνησης για εμβολιασμό νωρίτερα των έξι μηνών.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος ζήτησε από τους ειδικούς η τρίτη δόση να γίνεται ακόμη και στους 4 μήνες.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα επανήλθε την Πέμπτη και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επισήμανε ότι αναμένεται την Παρασκευή η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής και ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Το θέμα αυτό είναι αμιγώς ιατρικό και η κυβέρνηση περισσότερο εισπράττοντας τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά μελετώντας και τα δεδομένα, εισηγήθηκε να έλθει νωρίτερα, στους τέσσερις μήνες η δόση αυτή. Είναι μια απόφαση που μπορεί να ληφθεί μόνο με την έγκριση της επιτροπής εμβολιασμών» παρατήρησε, προσθέτοντας ότι «θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες έτσι ώστε να αποφασισθεί το ζήτημα αυτό, αναμένουμε τις εξελίξεις πάρα πολύ σύντομα», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ανοικτή η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Παράλληλα, ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο μέλλον, εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες και η εξέλιξη της πανδημίας.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι κατ' εξοχήν ζήτημα πολιτικής βούλησης. (…) Δεν ήταν ένα πάνδημο αίτημα, ήταν ενδεχομένως αίτημα μιας σημαντικής μερίδας. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, που επίσης τον υιοθετούμε πρώτοι στην Ευρώπη -μόνο η Αυστρία το έχει ανακοινώσει, αλλά για μεταγενέστερο χρόνο από εμάς-, έρχεται στον κατάλληλο χρόνο».