Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ – «Συναγερμός» στα Τρίκαλα για τις ηλικίες στα κρούσματα κορονοϊού

Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ – «Συναγερμός» στα Τρίκαλα για τις ηλικίες στα κρούσματα κορονοϊού

«Δεν μετράμε τα αντισώματά μας για να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε την τρίτη δόση»

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Οπως εξήγησε η πανδημία εμφανίζει μια μικρή και αργή ύφεση

Η ίδια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ σημαντική, με σημαντική αύξηση των νέων εισαγωγών, ενώ τόνισε ότι καθημερινά συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή πολίτες, κατά βάση μεγάλης ηλικίας και ανεμβολίαστοι».

Αναφορικά με την εμφάνιση κρούσματος και στην Ελλάδα, σήμερα, της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, τόνισε ότι «η διασπορά του ιού με την παραλλαγή Δέλτα είναι εδώ παντού και πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα».

Η κ. Παπαευαγγέλου εστίασε στην Περιφερειακή Ενότητα των Τρικάλων, όπου όπως είπε, «παρά την ύφεση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κατά 30% περίπου, παρατηρείται αύξηση της ενδιάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, από τα 38 έτη στα 43, μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες». Όπως είπε, «στην ηλικιακή ομάδα 50 – 65 ετών παρατηρείται αύξηση, στην Ενότητα αυτή, των νέων κρουσμάτων».

Ακόμη, η ίδια υπογράμμισε ότι δεν πρέπει οι πολίτες «να μετράμε τα αντισώματά μας για να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε την τρίτη δόση», παρά όπως είπε «κλείνουμε απλώς το ραντεβού μας».