Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς lockdown – Τι θα ισχύει για τα ρεβεγιόν σε σπίτια και νυχτερινά κέντρα

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς lockdown – Τι θα ισχύει για τα ρεβεγιόν σε σπίτια και νυχτερινά κέντρα

Αυτή είναι η κυβερνητική απόφαση - Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου - Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο

Ευχάριστα είναι τα μαντάτα, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, για το καθεστώς που θα ισχύσει στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφού το Μαξίμου αποφάσισε να μην υπάρχει lockdown.

H κυβέρνηση αποφάσισε, οριστικά και αμετάκλητα, ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν πρόκειται να επιβληθούν καθολικά περιοριστικά μέτρα, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, που είναι και οι πιο επίφοβοι για σοβαρή νόσηση, αλλά και η απόφαση διανομής δύο δωρεάν self test σε όλους για τις μέρες των γιορτών, έχουν ένα ακόμα μήνυμα: ότι φέτος τα Χριστούγεννα τόσο η οικονομική όσο και η κοινωνική δραστηριότητα θα παραμείνουν ανοιχτές.

Στην κυβέρνηση είναι εν αναμονή της επιβεβαίωσης του μοντέλου που έχουν επεξεργαστεί ο κ. Τσιόδρας και οι λοιμωξιολόγοι, το οποίο μέχρι στιγμής δείχνει σταθεροποίηση και αρχή της κάμψης των δεικτών μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

«Εφόσον, όμως, βαδίζουμε σε αυτή τη ρότα, αυτό σημαίνει ότι φέτος τις γιορτές θα λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα σε όλη τη χώρα, μόνο για εμβολιασμένους» διευκρίνισε ο δημοσιογράφος του καναλιού, Γιώργος Ευγενίδης. Παράλληλα όμως, δε θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τα ρεβεγιόν και τα τραπέζια των γιορτών στα σπίτια, και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους. Υπάρχει ισχυρή σύσταση πάντως για test και ελεγχόμενες συναθροίσεις, για αυτό ελήφθη και η απόφαση για τη χορήγηση δωρεάν self test.

Πιο νωρίς οι συντάξεις Ιανουαρίου

Επίσης, έχει αποφασιστεί οι συντάξεις του Ιανουρίου να καταβληθούν στους δικαιούχους νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021
  • Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022 όπως το Δημόσιο την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιανουαρίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.

Επίσης οι επικουρικές συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.