Ρεβεγιόν με self test: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις γιορτές

Ρεβεγιόν με self test: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις γιορτές

Θα δοθούν δωρεάν σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου

Τον τρόπο με τον οποίο θα επιβραδύνει τη διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον εντός των Χριστουγέννων αναζητά η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών προκειμένου να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς. Αν τα self test θα είναι δύο ή τρία θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Τα τεστ, όπως ανακοινώθηκε, θα δοθούν δωρεάν σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Συνεπώς, ο καθένας, εμβολιασμένος ή μη, θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, όπως θα κάνει και η Πορτογαλία. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία.

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, «ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στη διάρκεια των γιορτών», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, τόνισε πως είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν εξασφαλιστεί μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self tests και για τις ανάγκες των σχολείων.

«Οχι» σε νέα μέτρα

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση κόβουν κάθε πιθανή παραφιλολογία περί νέων μέτρων για τις επόμενες μέρες, καθώς φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στους δείκτες της πανδημίας και την αύξηση των εμβολιασμών.

Οπως έχουν δηλώσει τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και κορυφαίοι Υπουργοί, η επιλογή του lock-down, ακόμα και αυτά τοπικού χαρακτήρα, δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι για την κυβέρνηση.

Εχοντας ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να πάμε σε lockdown αλλά ούτε και σε περαιτέρω περιορισμούς για τους εμβολιασμένους, όπως φαίνεται πάμε προς γιορτές με αυξημένο τέστινγκ. Αλλωστε αυτή είναι και η συμβουλή των ειδικών, να κάνουμε γιορτές, ρεβεγιόν, αλλά με προσοχή.