Κορονοϊός: Ο λόγος που η κυβέρνηση επιμένει ότι δε χρειαζόμαστε γενικό lockdown

Κορονοϊός: Ο λόγος που η κυβέρνηση επιμένει ότι δε χρειαζόμαστε γενικό lockdown

Σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες που επέστρεψαν από την Αφρική

Μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον, με τον φόβο νέων μέτρων για τα Χριστούγεννα να πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στο ότι δεν χρειάζεται να πάμε σε οριζόντιο lockdown ακόμα και για εμβολιασμένους.

Με βάση τα στοιχεία, φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στα κρούσματα, έστω και σε υψηλά επίπεδα, άρα έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση των νέων μολύνσεων. 

Συνεπώς, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται μια ήπια αποκλιμάκωση. Επίσης, παρά τη μεγάλη και αυξανόμενη πίεση στο σύστημα Υγείας, η κεντρική εκτίμηση είναι ότι δε θα φτάσουμε το ρεκόρ των 856 διασωληνώσεων του τρίτου κύματος.

Όπως έχει πει ανώτερη κυβερνητική πηγή στο Star, «όπως αντέξαμε την άνοιξη θα αντέξουμε και τώρα», με τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα. 

Σε προληπτική καραντίνα 5 Έλληνες που επέστρεψαν από την Αφρική

Πέντε Έλληνες πολίτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα από χώρες της Αφρικής, έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα λόγω των έκτακτων μέτρων ενάντια στην παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος από τη Νότια Αφρική. Πρόκειται για τρεις ναυτικούς οι οποίοι ήρθαν από τη Νότια Αφρική και ένα ζευγάρι το οποίο έφτασε στην Αθήνα από το Ντουμπάι.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, απομονώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου, όπου παραμένουν σε δεκαήμερη καραντίνα και θα υποβληθούν στους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους για κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα πέντε άτομα είχαν υποβληθεί σε τεστ πριν ταξιδέψουν, αλλά εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον και των νέων μέτρων που είναι σε ισχύ, κρίθηκε σκόπιμο να τεθούν σε προληπτική καραντίνα και να υποβληθούν ξανά σε τεστ κορωνοϊού. Μέχρι στιγμή δε θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Οι πέντε Έλληνες έμαθαν, όπως λένε, για τις νέες οδηγίες για τον περιορισμό της παραλλαγής Όμικρον την ώρα που βρισκόταν στην πτήση προς Ελλάδα.

Οι ίδιοι ζήτησαν από την Πολιτική Προστασία να περάσουν την περίοδο της καραντίνας στο σπίτι τους, καθώς είναι εμβολιασμένοι και τα τεστ που έχουν κάνει είναι αρνητικά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται απο το πρωτόκολλο.

Και οι πέντε, ακόμα και το ζευγάρι, μένουν σε ξεχωριστά δωμάτια. Μετά το πέρας του 10ημερου θα υποβληθούν σε PCR test και αν είναι αρνητικό θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ένας από τους ταξιδιώτες αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έμαθε για τα νέα μέτρα ενώ ήταν στο αεροπλάνο, και δε θα πραγματοποιούσε το ταξίδι εάν γνώριζε ότι θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα στο ξενοδοχείο.

Οι δύο Έλληνες, το ζευγάρι, είχαν παρευρεθεί σε κηδεία στη Ζιμπάμπουε, ενώ οι τρεις ναυτικοί ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...