Έγινε μία σύλληψη στο Ρέθυμνο για υπόθεση μεγάλης ζωοκλοπής

Έγινε μία σύλληψη στο Ρέθυμνο για υπόθεση μεγάλης ζωοκλοπής

Τα προβατοειδή εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους

Μία μεγάλη υπόθεση ζωοκλοπής στο Ρέθυμνο, εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης. Για τη συγκεκριμένη ζωοκλοπή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ο οποίος συνελήφθη.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, και είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν 102 προβατοειδή ως προϊόντα ζωοκλοπής και να αποδοθούν στον κτηνοτρόφο που του ανήκουν. Η αστυνομική επιχείρηση ήταν πολυπληθής και πλήρως οργανωμένη με στελέχη της ΕΛΑΣ από τμήματα και υπηρεσίες των νομών Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας του ανωτέρω ημεδαπού συνολικά 337 προβατοειδή, μέρος των οποίων δεν έφεραν ενώτια ή έφεραν ενώτια τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στο συγκεκριμένο κτηνοτρόφο και κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους. Στη συνέχεια όπως διαπιστώθηκε, μέρος των ζώων, είχε αφαιρεθεί την 20-21.10.2021 από ποιμνιοστάσιο στο Δήμου Αγίου Βασιλείου και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση και των υπόλοιπων ζώων.

Φωτογραφία αρχείου