Βισκαδουράκης για Σερβετάλη: Είναι ένα σπουδαίο κομμάτι στο ελληνικό θέατρο – Να τον προστατεύσουμε

Βισκαδουράκης για Σερβετάλη: Είναι ένα σπουδαίο κομμάτι στο ελληνικό θέατρο – Να τον προστατεύσουμε

«Κακώς δίχασε η απόφασή του να αποχωρίσει»

Στο σάλο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», υποστηρίζοντας ότι δε θέλει να συμμετέχει στο διαχωρισμό της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αναφέρθηκε ο Θανάσης Βισκαδουράκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

Σημειώνεται ότι οι συντελεστές της παράστασης συναντήθηκαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά τις προγραμματισμένες παραστάσεις.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων ότι: «Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη. Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση».

«Ο Σερβετάλης είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος για εμένα, μεγάλος ηθοποιός, μεγάλος καλλιτέχνης. Είναι αυτόφωτος ηθοποιός, τραβάει δική του πορεία. Κακώς δίχασε η απόφασή του να αποχωρίσει. Γνωρίζω ότι ο άνθρωπος το είχε πει από το καλοκαίρι, ότι θα αποχωρούσε αν άλλαζαν οι συνθήκες. Στην παράσταση αυτή όλοι πήγαιναν να δουν τον κ. Σερβετάλη. Δεν ξέρω γιατί έπεσαν οι συνάδελφοι πάνω του. Εγώ έχω φύγει από δουλειά, με έχουν διώξει από δουλειά, παραστάσεις κατεβαίνουν. Αυτά γίνονται στη δουλειά», σχολίασε ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

«Τον έχω παρακαλέσει πολλές φορές να είμαι κοντά του. Του το έχω δηλώσει ότι είμαι θαυμαστής του. Αν ήμουν στην παράσταση, θα σεβόμουν την άποψή του, και θα ρωτούσα τον παραγωγό τι θα γίνει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Ο Σερβετάλης είναι μια κατηγορία από μόνος του, είναι σπουδαίος ηθοποιός. Το μόνο λάθος του είναι για το εμβόλιο. Είναι ένα σπουδαίο κομμάτι στο ελληνικό θέατρο ο κ. Σερβετάλης. Να τον προστατεύσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.