«Ψευτογιατρός»: Ξεκινά η εξέταση των μαρτύρων

«Ψευτογιατρός»: Ξεκινά η εξέταση των μαρτύρων

Ο βασικός κατηγορούμενος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κορονοιό

Στον Ευαγγελισμό εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κορονοϊό ο Dr Kontos, ο οποίος δεν έδωσε εξουσιοδότηση σε δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει ωστόσο το δικαστήριο.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε να συνεχίσει την ακροαματική διαδικασία θεωρώντας ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες «επέλεξε να μην εκπροσωπείται». Άλλωστε, στα μέσα του Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο προφυλάκισης του κατηγορούμενου και το δικαστήριο πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να εκδώσει απόφαση καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο 48χρονος θα αφεθεί ελεύθερος.

Σήμερα ανεβαίνει στο βήμα στην δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ο πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου.

Έτσι, με τον βασικό πρωταγωνιστή να απουσιάζει από το εδώλιο οι μάρτυρες, οι οποίοι ξεπερνούν τους 60, ο ένας μετά τον άλλον, θα πουν τη δική τους ιστορία ενώπιον του δικαστηρίου που θα αποφασίσει για την τύχη του «ψευτογιατρού» αλλά και των 16 συγκατηγορουμένων του.

Την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων αναμένεται να ανοίξει ένας μάρτυρας ο οποίος έχασε τον πατέρα του που εμπιστεύτηκε τις συμβουλές του «μαϊμού» γιατρού με μοιραίο αποτέλεσμα. Εκτός απροόπτου σήμερα έχει προγραμματιστεί να εξεταστούν ακόμη πέντε μάρτυρες.

Είναι ενδεικτικό ότι η ανάγνωση του κατηγορητηρίου, χθες, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες καθώς σε αυτό περιγράφονται με λεπτομέρειες όλες οι περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, μεταξύ των οποίων βαριά άρρωστων παιδιών. Στο ακροατήριο βρίσκονταν θύματα αλλά και συγγενείς ανθρώπων που οδηγήθηκαν στο θάνατο και το κλίμα ήταν βαρύ.

Ο 48χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος  φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχής και παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο κατηγορούμενος, αμέσως, μετά την σύλληψη του είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης. Μαζί του ως συνεργοί δικάζονται 16 άτομα, γιατροί, μέλη Δ.Σ. ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός – γιατρός στο επάγγελμα οι οποίοι αρνούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος χορηγούσε σε σοβαρά ασθενείς «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες».