Κρήτη: Μαθητές πήγαν στην κηδεία του 16χρονου που έπεσε σε δεξαμενή και κόλλησαν κορονοϊό

Κρήτη: Μαθητές πήγαν στην κηδεία του 16χρονου που έπεσε σε δεξαμενή και κόλλησαν κορονοϊό

Θετικοί βρέθηκαν 16 μαθητές του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και δύο εκπαιδευτικοί

Δεκαέξι μαθητές του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας στην Κρήτη που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του 16χρονου συμμαθητή τους, που έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε δεξαμενή με μούστο μαζί με τον θείο του, παρευρέθηκαν στην κηδεία του και κόλλησαν κορονοϊό.

Εκτός από τους μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patris.gr, θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ακόμα δύο καθηγητές του σχολείου. Ο άτυχος μαθητής είχε πάρει μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, όμως μέχρι πέρσι φοιτούσε στην Αγία Βαρβάρα, στο σχολείο είχε συγγενείς και φίλους, που ένιωσαν την ανάγκη να πουν το τελευταίο «αντίο».

Παρά το γεγονός ότι δεν τηρείται το κριτήριο του 50%+1, το όριο δηλαδή που απαιτείται βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων για να κλείσει ένα τμήμα, ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης, γνωμοδότησε σχετικά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου αποφάσισε να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας τα τέσσερα τμήματα της Β’ τάξης του σχολείου.

Ο ίδιος εξήγησε μιλώντας στην ιστοσελίδα, πως η απόφαση ελήφθη «λόγω ειδικών τοπικών επιδημιολογιών συνθηκών». Κρίθηκε πως υπάρχει κίνδυνος, λόγω του γεγονότος ότι τα παιδιά παρευρέθηκαν στην κηδεία του 16χρονου, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, να σημειωθεί συρροή κρουσμάτων, αν τα τμήματα συνέχιζαν να λειτουργούν.

Σε ερώτηση αν έχουν αυξηθεί τα κρούσματα στα σχολεία, ο κ. Λουμπούνης εξηγεί, πως ενημερώνεται μονάχα στις περιπτώσεις που υπάρχει το ενδεχόμενο λουκέτου, όχι για μεμονωμένα περιστατικά. Είναι πάντως σίγουρο, πως 1 στα 4 θετικά τεστ στην Κρήτη, αφορούν σε μαθητές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...