Κερατσίνι: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο της 8χρονης που εγκλωβίστηκε στη μεταλλική πόρτα

Κερατσίνι: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο της 8χρονης που εγκλωβίστηκε στη μεταλλική πόρτα

Είχε αργό και βασανιστικό θάνατο σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από την υπόθεση της 8χρονης Όλγας η οποία βρήκε τραγικό θάνατο όταν σφηνώθηκε σε συρόμενη μεταλλική πόρτα βάρους ενός τόνου, σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι.

Όπως μετέδωσε το Mega σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις και από στοιχεία από κάμερες στο σημείο, η 8χρονη ενδεχομένως να ζούσε εάν υπάλληλοι και υπεύθυνοι του εργοστασίου είχαν κινηθεί άμεσα όταν διαπίστωσαν ότι το ανήλικο κορίτσι εγκλωβίστηκε μεταξύ της μεταλλικής συρόμενης πόρτας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το Mega, υπάλληλος του εργοστασίου κατά τις 17:30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου έκλεισε τη συρόμενη πόρτα με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να εγκλωβιστεί.

Πέρασαν είκοσι ολόκληρα λεπτά μέχρι ο υπάλληλος να διαπιστώσει ότι το 8χρονο βρισκόταν μεταξύ συρόμενης πόρτας και παραστάδας και αντί να ανοίξει την πόρτα ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος ειδοποίησε τον υπεύθυνο βάρδιας.

Οι τρεις τους πήγαν στο σημείο άνοιξαν την πόρτα, με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, να πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους. Τότε ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Την ίδια ώρα ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου ο οποίος δεν βρισκόταν στην επιχείρηση και ο οποίος έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή και να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο.

Στις 18:30, μια ώρα μετά το τραγικό περιστατικό και ενώ είχαν φύγει οι υπάλληλοι και η πόρτα παρέμενε ανοιχτή, έφθασε ένα φορτηγό στο σημείο όπου ο οδηγός του αφού κατέβηκε από το όχημα πήγε στο θυρωρείο και ενεργοποίησε την πόρτα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και πάλι το 8χρονο κορίτσι.

Στις 18:40 έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το ανήλικο παιδί ήταν νεκρό.

Το άψυχο κορμί της 8χρονης απεγκλωβίστηκε δέκα λεπτά μετά τις 21.00 το βράδυ από την πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η μικρή Όλγα είχε αργό και βασανιστικό θάνατο ο οποίος προκλήθηκε από ασφυξία όταν την πίεσε η μεταλλική πόρτα στην παραστάδα ενώ από το χτύπημα στο θώρακα είχε και εσωτερική αιμορραγία.

Μάλιστα η συρόμενη πόρτα ανοιγόκλεισε συνθλίβοντας την σπονδυλική στήλη της 8χρονης.

Στην κατάθεσή του ο υπάλληλος ο οποίος ήταν εκείνος που έκλεισε την μεταλλική συρόμενη πόρτα δήλωσε ότι δεν αντιλήφθηκε πως υπήρχε ένα μικρό παιδί.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο ο οποίος τηλεφωνούσε στον διευθυντή του ρωτώντας τον τι έγινε, ο διευθυντής του τού είπε «σήκω φύγε τώρα αμέσως είναι εντολή πήγαινε σπίτι σου».

Ο υπάλληλος έφυγε και πήγε σπίτι του ενώ εκείνο το βράδυ μίλησε αρκετές φορές στο τηλέφωνο με τον διευθυντή του ο οποίος του είπε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.