Εξιχνιάσεις κλοπών και ληστείας στο Ηράκλειο – Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κρήτη

Εξιχνιάσεις κλοπών και ληστείας στο Ηράκλειο – Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κρήτη

Σημαντική δουλειά από την αστυνομία στο νησί

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ηρακλείου πέντε περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο Ελλήνων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Η εξιχνίαση ήταν αποτέλεσμα της έρευνας και της αξιοποίησης στοιχείων και όπως προέκυψε κατά το χρονικό διάστημα από 24.07.2021 έως και 10.11.2021, οι δύο Έλληνες είχαν διαπράξει κλοπές εξατμίσεων από δίκυκλες μοτοσυκλέτες συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 3.000 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

Ακόμη μία υπόθεση ληστείας εξιχνίασαν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο η οποία διαπράχτηκε σε επιχείρηση της πόλης στις 19.11.2021 όταν άγνωστο άτομο εισήλθε σε κατάστημα καπνικών προϊόντων και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε την Ελληνίδα υπάλληλο και αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό ύψους 3.400 ευρώ και διέφυγε με μοτοσυκλέτα. Οι αστυνομικοί με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων έφτασαν στα στοιχεία του δράστη και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε κροτίδα και συνελήφθη. Επιπλέον, βρέθηκαν τα είδη ένδυσης που φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας και κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσον τέλεσης της ληστείας.

Τέλος συνελήφθησαν σε Ηράκλειο Ρέθυμνο και Λασίθι έξι πρόσωπα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης μετά από έλεγχο των αστυνομικών. Συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες για ποσότητα 97,58 γραμμαρίων κάνναβης. Σε Ρέθυμνο και Λασίθι οι αστυνομικοί εντόπισαν κατά τη διάρκεια ελέγχων ένα άτομο στο Ρέθυμνο και ένα άτομο στον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, να έχουν στην κατοχή τους μικροποσότητες κάνναβης.