Δημοσκόπηση Open: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα για την πανδημία και την ακρίβεια

Δημοσκόπηση Open: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα για την πανδημία και την ακρίβεια

Τι λένε για τα rapid test σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ και για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια και την αγορά

Αρνητική είναι η αξιολόγηση των πολιτών, όσων αφορά τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν "είστε ικανοποιημένοι ή όχι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας", το 54% απαντά όχι, το 35% ναι και το 11% δεν απαντά.

Στο ερώτημα αν πρέπει να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test στις εκκλησίες, το 67% απαντά αρνητικά, το 21% θετικά και το 12% δεν απαντά.

Στα ερώτημα αν πρέπει να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test στα σούπερ μάρκετ, το 62% απαντά αρνητικά, το 28% θετικά και το 10% δεν απαντά.

Όσον αφορά στην ακρίβεια και στο ερώτημα αν "τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια, θα βοηθήσουν την οικογένειά σας", το 38% απάντησε καθόλου, το 28% λίγο, το 16% αρκετά, το 4% πολύ και το 14% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση της Alco διενεργήθηκε από τις 15 έως τις 20 Νοεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα ηλικίας άνω των 17 ετών.