Κορονοιός: Δίωξη για τα πλαστά πιστοποιητικά στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας

Κορονοιός: Δίωξη για τα πλαστά πιστοποιητικά στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας

Στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται συνολικά 48 άτομα

Η πρώτη ποινική δίωξη για σειρά βαρύτατων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και εγκληματική οργάνωση, που συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας ασκήθηκε για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται συνολικά 48 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ωστόσο, πρωταγωνιστικό ρόλο φέροντα να έχουν 4 με 5 πρόσωπα τα οποία και είναι αντιμέτωπα με τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροληψίας.

Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται και τα πλημμελήματα της δωροδοκίας, της συνέργειας σε δωροδοκία, της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή ο οποίος θα καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για τα αδικήματα που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση.

Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοιού που αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος , στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερους από 34 πολίτες, δεν είναι η μοναδική που βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Η έρευνα για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού , με βάση την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και από άλλα πρόσωπα.