Ατύχημα στον ηλεκτρικό με 3 τραυματίες – Συγκρούστηκαν βαγόνια στον Άγιο Νικόλαο – Πήδηξαν στις ράγες

Ατύχημα στον ηλεκτρικό με 3 τραυματίες – Συγκρούστηκαν βαγόνια στον Άγιο Νικόλαο – Πήδηξαν στις ράγες

Μέσα στο μηχάνημα καθαρισμού βρισκόντουσαν 7 άτομα

Ατύχημα με 3 τραυματίες σημειώθηκε νωρίς το πρωί στον ηλεκτρικό στον Άγιο Νικόλαο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 04.40 τα ξημερώματα, όταν ένα ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών που έκανε τη διαδρομή Κηφισιά – Πειραιάς αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του σύμφωνα μεο Mega.

Μέσα στο μηχάνημα καθαρισμού βρισκόντουσαν 7 άτομα, τα οποία πήδηξαν στις ράγες, με αποτέλεσμα τρία εξ αυτών να τραυματιστούν ελαφρά, και το ένα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τελικά το μηχάνημα σταμάτησε πέφτοντας πάνω σε ένα σταθμευμένο συρμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο διευθύνων της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας ανέφερε ότι το συμβάν σημειώθηκε όταν ο μηχανοδηγός βαγονιού καθαρισμού σιδηροτροχιών, συνειδητοποίησε στο ύψος του Άγιου Νικόλαου ότι δεν πιάνουν τα φρένα του μηχανήματος και αυτό αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα.

Τότε οι εργαζόμενοι πήδηξαν από το μηχάνημα , ενώ παράλληλα υπάλληλοι του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου έβαλαν στις γραμμές βαγόνι του ηλεκτρικού για να προκληθεί σύγκρουση και να ανακοπεί η πορεία του μηχανήματος.

Συμφώνα με τον κ. Μαχαίρα τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα τα δρομολόγια θα διεξάγονται ανά τμήματα.