Κορονοϊός: Πλάνο για πιστοποιητικό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών μόνο με την τρίτη δόση

Κορονοϊός: Πλάνο για πιστοποιητικό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών μόνο με την τρίτη δόση

Τι θα γίνει με το ωράριο στο Δημόσιο - Ξεκινάει από αύριο η επιστράτευση των γιατρών - Ενδεχόμενο αύξησης των rapid test για τους ανεμβολίαστους

Πέρα από τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάζονται, πλέον, επί καθημερινής βάσης στην Ελλάδα, μεγάλη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση και το εύρος των θανάτων από τον ιό της πανδημίας. Γι' αυτό και στο πλάνο έχουν μπει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και κυρίως η θωράκιση των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών που είναι και πιο ευάλωτοι.

Την τρίτη δόση εμβολιασμού ως προϋπόθεση για να ισχύει το πιστοποιητικό στους άνω των 60 ετών, θα θέσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για τα μέτρα που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, ενόψει της συνεδρίασης των ειδικών την Τετάρτη, η κυβέρνηση βάζει «φρένο» σε νέα μέτρα. Θα επιμείνει στην εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων και το μόνο που συζητά να επιβληθεί επιπλέον αυτήν την εβδομάδα είναι η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στο Δημόσιο για να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς.

Σε επόμενη φάση, αλλά χωρίς να υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα, θα προχωρήσει η απόφαση να θεωρείται η τρίτη δόση προϋπόθεση για να έχουν όλες τις ελευθερίες των εμβολιασμένων όσοι είναι άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια αυτό θα ισχύσει για όλους.

Άλλα μέτρα που συζητούν οι ειδικοί, όπως το τρίτο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους, ο περιορισμός των τετραγωνικών μέτρων στην εστίαση και η διπλή μάσκα στα μέσα μεταφοράς, δεν προκρίνονται προς το παρόν. Αύριο, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ξεκινά η επιστράτευση των γιατρών γιατί οι περισσότερες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί δεν καλύφθηκαν εθελοντικά.

Μιας και έχει αποκλειστεί το γενικό lockdown, είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση  ετοιμάζουν «έξυπνα μέτρα», που θα οδηγήσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας και οι πολλοί θάνατοι από τον κορονοϊό.