Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη – Πιθανή η άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία

Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη – Πιθανή η άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία

Ανατροπή δεδομένων, καθώς τα στοιχεία και η πίεση της οικογένειάς του έπιασαν τόπο

Ανοίγει ξανά και δεν πρόκειται να μπει στο αρχει η υπόθεση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τον Ιανουάριο του 2021 στην Ερέτρια, όταν είχε βγει βόλτα με το σκάφος του. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Εισαγγελία Εφετών της Χαλκίδας έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας και έτσι η δικογραφία θα μείνει ανοικτή.

Αντίθετα, θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία και στη συνέχεια στον Ανακριτή για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και αν υπάρχει εμπλοκή άλλου προσώπου σε αυτόν. Άλλωστε, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Πρόκειται για δικαίωση της οικογένειας του εκλιπόντος, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για ανθρωποκτονία, ζητώντας να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τον Οκτώβριο, μάλιστα, η οικογένεια Βαλυράκη είχε προχωρήσει εκ νέου σε αίτημα συνέχισης των ερευνών, κάτι που τότε είχε απορριφθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.