Δημοσκόπηση ANT1: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων – Τι λένε για τα μέτρα

Δημοσκόπηση ANT1: Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων – Τι λένε για τα μέτρα

Πώς αξιολογούν τους νέους περιορισμούς και την εξαίρεση από αυτούς της Εκκλησίας

Τις μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων, αλλά και τη γνώμη που έχουν για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού, κατέγραψε δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Ειδικότερα, στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας, η πανδημία απάντησε 77,6%, η ακρίβεια 60,7%, η εγκληματικότητα 21,3%, τα εθνικά θέματα 13,3% και το μεταναστευτικό 9,6%.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, το 58,1% απαντά ότι κινούνται προς τη σωστή ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση, το 40,5% απαντά ότι κινούνται προς τη λάθος ή μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση και το 1,4% δεν απαντά.

Ωστόσο, το 56,5% υποστηρίζει ότι τα μέτρα λήφθηκαν καθυστερημένα, ενώ έγκαιρα απαντά ότι λήφθηκαν το 22,1%. Το 17,2% απαντά ότι δεν χρειαζόταν τα νέα μέτρα και το 4,2% δεν απαντά.

Ως προς την εξαίρεση των εκκλησιών από την είσοδο σε αυτές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapid test, το 74% διαφωνεί και θεωρεί ότι έπρεπε να απαιτείται, το 23,1% συμφωνεί και το 2,9% δεν απαντά.

Μάλιστα, ακόμη και ανάμεσα σε αυτούς που πάνε κάθε εβδομάδα στην εκκλησία, το 57,3% απαντά, ότι θα έπρεπε να απιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test.