«Ψευτογιατρός»: Ασθενής δήλωσε ο βασικός κατηγορούμενος – Μετ ‘ εμποδίων ξεκίνησε η δίκη

«Ψευτογιατρός»: Ασθενής δήλωσε ο βασικός κατηγορούμενος – Μετ ‘ εμποδίων ξεκίνησε η δίκη

Δικαίωση ζητούν τα θύματα και οι συγγενείς τους - «Μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας»

Άνοιξε η αυλαία για την δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» με τον ίδιο, ωστόσο να απουσιάζει από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επικαλούμενος πρόβλημα υγείας.

Η δίκη ξεκίνησε μετ εμποδίων καθώς ο βασικός κατηγορούμενος ο οποίος είναι προφυλακισμένος δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για τον εκπροσωπήσει ο συνήγορος του. Παράλληλα, τέθηκε θέμα χωρητικότητας της δικαστικής αίθουσας καθώς εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης είναι κατηγορούμενα 16 ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

Μάλιστα, στο δικαστήριο προσήλθε και ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός και θέσει επίσημα το θέμα θέμα της μεταφοράς της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

«Μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας»

Ο «Dr Kontos» καλείται να δώσει εξηγήσεις για το θάνατο 12 ανθρώπων αλλά και την πρόκληση βαρύτατων προβλημάτων υγείας πολλών ακόμη. Θύματα και συγγενείς θυμάτων βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο για να ζητήσουν δικαίωση και αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους.

«Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι μαντζούνια παραισθησιογόνα.» ανέφερε σε δήλωση του ένα από τα θύματα σημειώνοντας: «Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα.»

Αλλά και ο γιος ενός από τα θύματα του μίλησε για την γνωριμία τους με τον βασικό κατηγορούμενος λέγοντας: «Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς...»

«Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση» ανέφερε σε δήλωση του ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής ενώ ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας τόνισε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Χορηγούσε σε σοβαρά ασθενείς σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση

Ο «Dr Kontos», ο οποίος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχής και παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος χορηγούσε σε σοβαρά ασθενείς «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες».

Η δράση του 48χρονου κατηγορούμενου καταγράφεται στο ογκωδέστατο παραπεμπτικό βούλευμα. Οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε όλες τις περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, μεταξύ των οποίων βαριά άρρωστων παιδιών που έπεισε τους απελπισμένους γονείς τους να διακόψουν τις θεραπείες τους με μοιραία αποτελέσματα.

Ο κατηγορούμενος, αμέσως, μετά την σύλληψη του είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης του κατηγορουμένου και στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η δικαστική απόφαση πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.