Τέλος το Μουντιάλ για την Ελλάδα μετά την ήττα από την Ισπανία

Τέλος το Μουντιάλ για την Ελλάδα μετά την ήττα από την Ισπανία

Οι φούριας ρόχας επικράτησαν με 1-0 στο ΟΑΚΑ - Δείτε το βίντεο με το γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Έσβησαν οριστικά οι μαθηματικές ελπίδες της Εθνικής Ελλάδος για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, έπειτα από την αποψινή ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ από την Ισπανία και παρά την ήττα της Σουηδίας νωρίτερα από τη Γεωργία.

Πλέον, η τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Κόσοβο δεν έχει καμιά ουσιαστική αξία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το ματς

Η Ισπανία πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή της Εθνικής ομάδας, η οποία ένιωσε την πίεση. Και αν αυτό δεν ήταν καλό, αυτό που ακολούθησε ήταν χειρότερο.

Αφού πρώτα ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μασούρα στο 21′ για οφσάιντ, στο 23′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γιαννούλη, χωρίς όμως από το replay να είναι ξεκάθαρο κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, όμως, η απόφαση δεν άλλαξε και ο Σαράμπια εκτέλεσε και ευστόχησε (0-1). Έτσι, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ελλάδα, η οποία στο 36′ κινδύνεψε σοβαρά να δεχθεί και δεύτερο γκολ αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Μοράτα, ο οποίος πέρασε… σαν σταματημένο τον Τζαβέλλα μπαίνοντας στην περιοχή.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 0-1 και με την Εθνική ομάδα να μην καταφέρνει σε αυτό το διάστημα να αλλάξει πάνω από τρεις μπαλιές, απέναντι σε μια ομάδα που είχε συνεχώς τη μπάλα στην κατοχή της, κουράζοντας τους παίκτες του Τζον Φαν Σιπ που έπρεπε συνεχώς να μαρκάρουν.

Λίγα πράγματα από την Ελλάδα

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους η Ελλάδα έκανε δύο αλλαγές, με τους Μασούρα και Παυλίδη να αφήνουν τις θέσεις τους στους Δουβίκα και Τζόλη. Ο τελευταίος ήταν και αυτός που είχε την καλύτερη ευκαιρία, στο 54′, με το σουτ που κόντραρε μετά την κάθετη του Μπουχαλάκη και την πάσα του Δουβίκα, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την Ισπανία, όπως και στο πρώτο 45λεπτο, να έχει τη μπάλα και τον έλεγχο.

Οι Ίβηρες, είναι η αλήθεια, δεν φόρτσαραν, δεν πίεζαν ασφυκτικά και δεν έδειχναν να κυνηγάνε με κάθε τρόπο το δεύτερο γκολ, αλλά η Εθνική ομάδα δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τίποτα από αυτά. Θα μπορούσε όμως, στο 79′, να εκμεταλλευτεί μια στημένη φάση, με την ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα, αλλά ο Τζαβέλλας από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά…

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78′ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Δουβίκας), Παυλίδης (46′ Τζόλης).

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνες (89′ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγο), Μοράτα (65′ Φορνάλς), Σαράμπια (57′ Όλμο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ισπανία 15
Σουηδία 15
Ελλάδα 9
Γεωργία 7
Κόσοβο 4

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα: