Μανωλόπουλος: Να λήγει μετά από 10-12 μήνες το πιστοποιητικό – «Ναι» σε τρίτη δόση νωρίτερα

Μανωλόπουλος: Να λήγει μετά από 10-12 μήνες το πιστοποιητικό – «Ναι» σε τρίτη δόση νωρίτερα

«Είναι ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί στην τρίτη ηλικία»

Την άποψη του ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης και ότι η τρίτη δόση υπό προϋποθέσεις μπορεί να χορηγηθεί πριν το εξάμηνο, εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο καθηγητής, τόνισε ότι το πιστοποιητικό πρέπει να παύει να ισχύει μετά από 10-12 μήνες , δεν χρειάζεται να προβούμε σε ακρότητες του τύπου «πρέπει να λήξει σε 6-7 μήνες», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στην χορήγηση της τρίτης δόσης, ο κ. Μανωλόπουλος εξήγησε ότι κάποια άτομα μπορεί να νιώθουν ανασφαλή με την έξαρση της πανδημίας και θα ήταν δυνατό να τους επιτραπεί  να εμβολιαστούν πριν το πέρας του εξαμήνου:« Αν και οι περισσότεροι καλύπτονται επαρκώς για έξι μήνες μετά την 2η δόση, δεν θα πάθει κάποιος κάτι αν εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση στους 5 μήνες.Έχουμε διαθεσιμότητα σε εμβόλια για να του προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα»

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί στην τρίτη ηλικία λέγοντας πως «πρέπει να τους πείσουμε πηγαίνοντας μέχρι και στα καφενεία».