Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων από την κυβέρνηση – Ποια βρίσκονται στο τραπέζι

Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων από την κυβέρνηση – Ποια βρίσκονται στο τραπέζι

Σενάριο «σκληρού» lockdown για τους ανεμβολίαστους αν επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Μπορεί κυβερνητικά στελέχη να διαψεύδουν τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ωστόσο η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε πρώτο στάδιο η κυβέρνηση περιμένει να συνεκτιμηθούν τα στοιχεία από την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν πρόσφατα και κυρίως, αν αυτά εφαρμόζονται σωστά. Ωστόσο, με βάση την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, στο τραπέζι βρίσκονται δύο σενάρια, που αφορούν σε περαιτέρω περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα, σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχίας ως προς την αποτελεσματικότητα των ήδη θεσπισμένων μέτρων, δεν θεωρείται απίθανο το σενάριο, να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η κινητικότητα στους ανεμβολίαστους και να μπορούν να πάνε μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία και να μην έχουν την δυνατότητα να μετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα, ακόμη και με rapid test.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο είναι και ακραίο, είναι να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να επισκέπτονται ακόμα και τα σούπερ μάρκετ, κάνοντας τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, το σενάριο αυτό θα εξεταζόταν μόνο σε περίπτωση, που το Σύστημα Υγείας έφθανε σε σημείο κατάρρευσης.