Κορονοϊός: Αρχίζει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

Κορονοϊός: Αρχίζει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

Από αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ξεκινάει η διαδικασία με τα πρώτα φύλλα πορείας - Πιέζονται πολύ τα νοσοκομεία

Η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα αναγκάζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα έκτακτα μέτρα, ώστε να αντιμετωπίσει την πίεση στα νοσοκομεία. Έτσι, από αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, όπως είχε προαναγγελθεί από κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και όπου υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και πίεση στα νοσοκομεία. Είναι ένα μέτρο που κρίνεται αναγκαίο, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός σήμερα στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα.»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε για ακόμα μία φορά το lockdown ως λύση.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ ξεκινάει την εφημερία με 3 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 εισαγωγές, ενώ το προσωπικό ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε ένα νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων με 8.613 μολύνσεις στη χώρα, ενώ η κατανομή τους στον χάρτη δείχνει ότι ακόμα περισσότερο από την Αττική, πιέζονται η Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και η Μαγνησία.