Κρήτη: Το παραδοσιακό γλέντι αποκάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο

Κρήτη: Το παραδοσιακό γλέντι αποκάλυψε ολόκληρο οπλοστάσιο

Μετά την ομοβροντία πυροβολισμών η Αστυνομία εντόπισε τον οπλισμό στο σπίτι 54χρονου

Ένα αποχαιρετιστήριο γλέντι σε φαντάρο που έγινε σε σπίτι σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης το βράδυ της Δευτέρας, οδήγησε τις Αρχές στον εντοπισμό ενός ολόκληρου οπλοστασίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekriti.gr, οι Αρχές μετά από έρευνα στο σπίτι αυτό, συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 54 και 57 ετών, καθώς στο σπίτι του 54χρονου έπεσαν κατά τη διάρκεια του τραπεζιού άσκοποι "βροχή" οι πυροβολισμοί, κάτι που μαρτυρά ο αριθμός των καλύκων που βρήκαν οι αστυνομικοί.

Σήμερα το πρωί, αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς και του ΑΤ Αρχανών - Αστερουσίων, έκαναν έρευνα στο χώρο αλλά και το σπίτι του 57χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πολεμικό τυφέκιο, χειροβομβίδα, 2 πιστόλια με τους γεμιστήρες, 5 πυροκροτητές, 2 γεμιστήρες, 4 κυνηγετικά όπλα, 439 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 67 κάλυκες, 3 αναδιπλούμενοι σουγιάδες. Ποσότητα πυρίτιδας, 2 κροτίδες, 73 βλήματα πολεμικών φυσιγγίων (βλέπε κεντρική φωτογραφία άρθρου).

Να σημειωθεί, ότι στο σπίτι του 57χρονου βρέθηκε μόνο μία καραμπίνα, ενώ τα υπόλοιπα όπλα στο σπίτι του 54χρονου όπου έγινε το τραπέζι.