Μυτιλήνη: Επτά χρόνια κάθειρξη για την ρατσιστική επίθεση με λοστό

Μυτιλήνη: Επτά χρόνια κάθειρξη για την ρατσιστική επίθεση με λοστό

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χίου στον 29χρονο που πριν από τρία χρόνια είχε επιτεθεί με λοστό σε 45χρονο αλλοδαπό εργαζόμενο έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ της Μυτιλήνης. Η ποινή είναι 7 χρόνια και ο λόγος της ρατσιστικής επίθεσης είναι ότι ο αλλοδαπός του είχε υποδείξει να μην παρκάρει το αυτοκίνητό του σε θέση για ΑμεΑ.

Η HIAS Ελλάδος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του θύματος και όπως ενημερώνει, η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα (5/11) έπειτα από επανειλημμένες αναβολές και ενώ το Δικαστήριο απέρριψε το νέο αίτημα αναβολής του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 45χρονος Uddin, μετανάστης από το Μπαγκλαντές, χρόνια γνωστός στην κοινωνία της Μυτιλήνης, έβγαζε τα προς το ζην βοηθώντας πελάτες σε σούπερ μάρκετ και τακτοποιώντας τα καρότσια του καταστήματος. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2018, ο Uddin επεσήμανε σε 29χρονο πελάτη, ότι είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε θέση για ΑμεΑ. Και αντί ο 29χρονος να μετακινήσει το όχημά του, επιτέθηκε υβρίζοντας τον Uddin και αποπειράθηκε να τον χτυπήσει στο κεφάλι με σιδηρολοστό. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο 45χρονος Uddin τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και χρειάστηκε να υποβληθεί σε περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες.

Ο δράστης δικάστηκε ερήμην για τις κατηγορίες της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Το Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για όλες τις πράξεις, επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.