Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον Ιρακινό που συνελήφθη ως μέλος του ISIS

Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον Ιρακινό που συνελήφθη ως μέλος του ISIS

Εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει την υπόθεσή του

Αναβαθμίζεται η δικαστική έρευνα με κεντρικό πρόσωπο 34χρονο Ιρακινό που έχει συλληφθεί ως μέλος του ISIS και η δικογραφία περνά, πλέον, στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή.

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η δικαιοσύνη για την υπόθεση αλλά και οι πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που πιθανολογείται ότι έχουν, ήδη, περάσει στην Ευρώπη οδήγησε στο αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών για σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών.

Η Ολομέλεια συγκλήθηκε κρίνοντας ότι πρέπει να χειριστεί την υπόθεση αυξημένου κύρους και εμπειρίας δικαστής, λόγω της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης της αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας. Έτσι, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα περάσει από τα χέρια της 21ης τακτικής ανακρίτριας στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη.

Ο 34χρονος πιάστηκε στην τσιμπίδα των αρχών μετά από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ πριν από περίπου ένα μήνα.

Μάλιστα, οι αρχές φέρονται να έχουν στη διάθεση τους οπτικό υλικό στο οποίο καταγράφεται ο κατηγορούμενος, για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, σε εκδηλώσεις του ISIS το 2014.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι η σύλληψη του 34χρονου , που είχε μπει παράνομα στη χώρα μαζί με την οικογένεια του το 2018, έγινε «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)».

Μέχρι την ημέρα της σύλληψης του ο κατηγορούμενος είχε αιτηθεί δυο φορές άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Όταν τα αιτήματα του απορρίφθηκαν προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και παρέμενε στη χώρα αναμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης.