Λέσβος: Ιερέας με κορονοϊό λειτούργησε και κοινώνησε τους πιστούς

Λέσβος: Ιερέας με κορονοϊό λειτούργησε και κοινώνησε τους πιστούς

Λίγες ημέρες μετά εμφανίσθηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του

Περιστατικό με νοσούντα ιερέα με κορονοϊό που λειτούργησε κανονικά στην ενορία του, φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για την κίνηση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβου, να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων της Λέσβου, διαφορετικά θα τεθούν σε αργία με στέρηση μισθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβαλείται η ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, ανημέρα του Αγίου Δημητρίου ιερέας που είχε νοσήσει με κορονοϊό, τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο ναό της ενορίας του, προχωρώντας και στη μετάληψη πιστών. Ερευνάται πλέον, εάν γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού δύο με τρεις ημέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του. Επίσης, τον βοήθησαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στενοί συγγενείς του, οι οποίο επίσης έχουν νοσήσει.

Πέρα από αυτό, ανάμεσα στους 35 ιερείς στο νησί που δεν έχουν εμβολιαστεί, υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι είναι αρνητές του κορονοϊού και προτρέπουν τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες και να μην εισέρχονται στους Ναούς με αυτές.