Κορονοϊός: Με rapid test σε καταστήματα και υπηρεσίες οι ανεμβολίαστοι – Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Κορονοϊός: Με rapid test σε καταστήματα και υπηρεσίες οι ανεμβολίαστοι – Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Σφίγγει ο κλοιός των περιοριστικών μέτρων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί - Επαναφορά της μάσκας

Νέα, πιο αυστηρά μέτρα, για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να ανακοινώσει στις 18:00 σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η εισήγηση τους είναι να ενταθούν σε αριθμό και χώρους τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ στους ανεμβολίαστους και οι έλεγχοι των αρμόδιων οργάνων. Ειδικότερα, αναμένεται να ανακοινωθεί, ότι οι ανεμβολίαστοι στο εξής θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να μπουν σε εμπορικά κέντρα, μικτούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εξωτερικοί χώροι, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ, καθώς και τα φαρμακεία. Ακόμη προτείνεται να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η εισήγηση της Επιτροπής είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν να έχουν οριζόντια εφαρμογή και όχι κατά τόπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή ημερήσια καταγραφή δείχνει περίπου 6.700 κρούσματα, που θα αποτελεί και ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας.