Παύση καθηκόντων για 8 δικηγόρους συνεργάτες του Καλούση

Από 4 έως 10 μήνες θα παραμείνουν εκτός καθηκόντων, οκτώ δικηγόροι, συνεργάτες του Ευάγγελου Καλούση, για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, σύμφωνα με απόφαση του δικηγορικού συλλόγου.

Επτά δικηγόροι Αθηνών και ένας της Θεσσαλονίκης ήταν συνεργάτες της δικηγορικής εταιρείας “Kaloussis & Partners” που είχε ιδρύσει ο Ευάγγελος Καλούσης μετά την αποφυλάκισή του.

Στο δικηγόρο Θεσσαλονίκης Γεώργιο Νικολακόπουλο επιβλήθηκε 10μηνη προσωρινή παύση, στους δικηγόρους Αθηνών Δάλα Θεοφάνη, Παναγιώτη Μπαλάσκα, Απόστολο Παπαχαραλάμπους, Χρυσάνθη Γιαμαρέλου και Ουρανία Κατσαρού επιβλήθηκε προσωρινή παύση έξι μηνών και στους δικηγόρους της πρωτεύουσας Νικόλαο Βαλσαμάκη και Κωνσταντίνο Λαμπράκη επιβλήθηκε προσωρινή παύση τεσσάρων μηνών.

Η δικηγορική εταιρεία του Ευάγγ. Καλούση, ο οποίος δεν έχει την ιδιότητα του δικηγόρου, έχει κριθεί από το Ειρηνοδικείο Αθηνών παράνομη, ύστερα από σχετική αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα, το Ειρηνοδικείο προέβλεψε χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε ημέρα κατά την οποία ο πρώην δικαστικός λειτουργός θα διατηρεί τις διαφημιστικές πινακίδες και λογότυπα, καθώς επίσης και την ιστοσελίδα του, αλλά και γενικά σε κάθε περίπτωση που θα συνεχίσει να προβαίνει στην παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών.