Καταδίωξη στο Πέραμα: Τρεις από τους επτά αστυνομικούς έριξαν τις 32 από τις 38 σφαίρες

Καταδίωξη στο Πέραμα: Τρεις από τους επτά αστυνομικούς έριξαν τις 32 από τις 38 σφαίρες

Τι προκύπτει από το πόρισμα που παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Νέα στοιχεία για την θανάσιμη καταδίωξη στο Πέραμα, όπου έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος, φέρνει στο φως το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης, το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων στο πόρισμα αναφέρεται, πώς από τις 38 σφαίρες που έριξαν οι επτά αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί Ρομά, τις 32 τις έριξαν μόλις οι τρεις αστυνομικοί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το πόρισμα προκύπτει σωρεία επιχειρησιακών λαθών, τόσο στον συντονισμό, όσο και στην επικοινωνία κατά την καταδίωξη, αλλά και ελλιπής εκπαίδευση των αστυνομικών.

Τεστ DNA στο νεαρό Ρομά που ισχυρίζεται ότι ήταν ο οδηγός

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μετά την αμφισβήτηση από τους επτά κατηγορούμενους αστυνομικούς, ότι επέβαινε καν στο κλεμμένο όχημα ο 14χρονος Ρομά, που εμφανίσθηκε αυτοβούλως και υποστήριξε ότι ήταν ο οδηγός του, οι συνήγοροι του τελευταίου υπέβαλαν αίτημα να πραγματοποιηθεί τεστ DNA, προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρισμός του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δημοσιογράφο των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με τους οποίους επικοινώνησε, επιβεβαίωσαν ότι με βάση τα αποτυπώματα, ο 14χρονος βρισκόταν στο κλεμμένο όχημα.