Εξαδάκτυλος: Να μην ελπίζουμε σε εύκολο χειμώνα όσο δεν εμβολιαζόμαστε

Εξαδάκτυλος: Να μην ελπίζουμε σε εύκολο χειμώνα όσο δεν εμβολιαζόμαστε

Χτύπησε το «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών

Για ένα δύσκολο χειμώνα αν δεν αυξηθεί προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η πανδημία δεν αναμένεται να περάσει σε φάση ύφεσης, ενώ πρόσθεσε πως το λογικό είναι με τον χαμηλό ρυθμό που «τρέχουν» οι εμβολιασμοί να υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση.

«Δεν θέλω να κάνω δυσάρεστες προβλέψεις αλλά να μην περιμένει κανείς ότι αν δεν περνάει ο κόσμος το κατώφλι του εμβολιαστικού κέντρου, η πανδημία θα έχει ύφεση, το λογικό είναι να υπάρχει επιβάρυνση , θα περάσουμε άσχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος χτύπησε το «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών, τονίζοντας πως απειλούνται άμεσα από τον ιό καθώς αν μολυνθούν θα κινδυνέψουν:«Κινδυνεύουν με τις συνθήκες που λειτουργεί η κοινωνία μας σήμερα, θα εκτεθούμε όλοι στον ιό όλοι και αυτοί θα συναντήσουν τον ιό υπό κακές συνθήκες.

Έκανε επίσης έκκληση στους άνω των 50 να εμβολιαστούν και να αφήσουν τις σκέψεις οι οποίες, όπως είπε, δεν έχουν λογική βάση.

Ερωτηθείς για το αν απαιτούνται περιοριστικά μέτρα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως υπάρχουν 3 δρόμοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε για την διαχείριση της πανδημίας: Ένας δρόμος είναι να ανεχθούμε την κατάσταση αυτή και να την αφήσουμε να «σέρνεται», να εμβολιαστούμε ή να περιοριστούν οι ανεμβολίαστοι.