Πέραμα: Οι διάλογοι των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων

Πέραμα: Οι διάλογοι των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων

Η καταδίωξη ξεκίνησε από την περιοχή του Ρέντη

Όσα διαβίβασε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά μέχρι την καταδίωξη στο Πέραμα έφερε στο φως ο Βάιος Σύρρος και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η καταδίωξη, ξεκίνησε από την περιοχή του Ρέντη, κοντά στους κινηματογράφους. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ του Πειραιά, είδε το σπασμένο τζάμι στο κλεμμένο αυτοκίνητο και ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Οι επίμαχοι διάλογοι:

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά: «Κέντρο, από Θηβών, ακολουθούμε ύποπτο όχημα,  λευκό, παλιό. Το ένα φινιστρίνι είναι σπασμένο. Επιβαίνουν τρία νεαρά άτομα εντός. Πιθανόν να πρόκειται για κλοπή του αυτοκινήτου. Θα τους κάνουμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο»

Κέντρο Άμεσης Δράσης: «Ελήφθη, μετά προσοχής ο έλεγχος»

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά: «Κέντρο τους κάναμε σήμα να σταματήσουν αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα!  Κινούνται με υπερβολική ταχύτητα. Τους καταδιώκουμε κέντρο. Περνάνε τα φανάρια με κόκκινο»

Κέντρο Άμεσης Δράσης: «Προς όλους τους σταθμούς η καταδίωξη σταματάει!  Λαμβάνει η ομάδας ΔΙΑΣ; Σταματάμε την καταδίωξη!»

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ όμως, λόγω του αέρα από την ταχύτητα και τις σειρήνες, αδυνατούν να ακούσουν τον ασύρματο. Ο εκφωνητής, χρειάστηκε να διαβιβάσει τουλάχιστον 5 φορές την εντολή, να σταματήσει η καταδίωξη.

Κέντρο Άμεσης Δράσης: «Μας λαμβάνεται ομάδα ΔΙΑΣ; Σταματήστε αμέσως την καταδίωξη!»

Το κέντρο επαναλαμβάνει προς όλους τους σταθμούς, εντολή Α – 100 σταματάμε την καταδίωξη!

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά: «Ελήφθη κέντρο, ελήφθη. Επιστέφουμε στον τομέα μας»

Όλοι νομίζουν ότι η καταδίωξη έχει τελειώσει. Δεν το γνωρίζουν όμως οι τρεις νεαροί με το κλεμμένο αυτοκίνητο. Στο Αιγάλεω, περνούν με ταχύτητα μπροστά από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής. Τότε αρχίζει η δεύτερη καταδίωξη. Επικοινωνία με το κέντρο υπάρχει μόνο όταν γίνεται η συμπλοκή στο Πέραμα.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής: «Κέντρο έχουμε το ύποπτο όχημα! Το έχουμε εγκλωβίσει στο Πέραμα. Σύντομα ενισχύσεις κέντρο! Αναγκαστήκαμε και ενεργήσαμε Ε-23 γιατί τα άτομα κινήθηκαν εναντίον μας με ανθρωποκτόνο πρόθεση!  Έπεσαν με το αυτοκίνητο πάνω στις μηχανές και τους συναδέλφους. Έχουμε δύο τραυματίες από τους δράστες. Σύντομα χρειαζόμαστε και ασθενοφόρα»