Πέραμα: Τρία νέα στοιχεία έβγαλε ο Κούγιας στην επιφάνεια και θεωρεί ότι στοιχειοθετείται η νόμιμη άμυνα των αστυνομικών

Πέραμα: Τρία νέα στοιχεία έβγαλε ο Κούγιας στην επιφάνεια και θεωρεί ότι στοιχειοθετείται η νόμιμη άμυνα των αστυνομικών

Τι αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που ενεπλάκη στη θανατηφόρα καταδίωξη των τριών Ρομά

Τρία νέα στοιχεία, τα οποία κατά τον Αλέξη Κούγια δίνουν διαστάσεις υπέρ ων 7 αστυνομικών που εκπροσωπεί για την θανατηφόρα καταδίωξη στο Πέραμα, ανέφερε με δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο υπερασπιστής των αστυνομικών αναφέρει ότι η δικογραφία του δίνει το δικαίωμα να θεμελιώσει ότι βρίσκονταν εν αμύνη. Επίσης ξεκαθαρίζει ότι η μονάδα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πήρε εντολή να σταματήσει την καταδίωξη πράγματι το έκανε και στο Πέραμα βρέθηκε άλλων γκρουπ της ΔΙ.ΑΣ που κυνήγησε τους τρεις Ρομά που βρίσκονταν στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Κούγια αναφέρει τα εξής:

«Ως γνωστόν, το δικηγορικό μας γραφείο δια του επικεφαλής μας κου Αλεξίου Κούγια έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία εις βάρος του νεαρού Ρομά στο Πέραμα και την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του συνεπιβάτη του, ο οποίος ευτυχώς διεσώθη.

Μετά τη μελέτη της δικογραφίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τρεις διαπιστώσεις μας, τις οποίες δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πριν λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας:
Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ήδη είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών οι δύο επιζήσαντες της τραγωδίας και εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο άλλος διαφεύγει της σύλληψης και δεν έχει ακόμη είτε συλληφθεί είτε παραδοθεί και καταζητείται, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για αυτή την συμπεριφορά, αφού είναι σίγουρο ότι διαφεύγει γιατί θέλει να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις για την παράνομη συμπεριφορά του.
Αυτή η διαπίστωση νομικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις της νομίμου αμύνης των εντολέων μας για τις πράξεις των αποπείρων ανθρωποκτονίας εις βάρος τους δημιουργώντας έτσι όλο το νομικό υπόβαθρο για να αναγνωριστεί ότι ό,τι έπραξαν έγινε υπό τις νομικές προϋποθέσεις της αμύνης.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι εκ παραδρομής ή εκ προθέσεως, μάλλον για πολιτικούς λόγους, κάποιοι παραπλάνησαν τους δημοσιογράφους περί του ότι δήθεν υπήρξε επικοινωνία με τους εντολείς μας με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου δήθεν τους εδίδετο η εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι υπήρξε τέτοια εντολή σε άλλη ομάδα μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. και δεν αφεώρα την ομάδα των εντολέων μας, οι οποίοι ανήκουν στην «Ομάδα Χαϊδαρίου», αλλά σε άλλη ομάδα που είναι η «Ομάδα Καμινίων».

Τρίτον, θέλουμε να ενημερώσουμε τα ΜΜΕ ότι όλα τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδος της ΔΙ.ΑΣ. δεν επελέγησαν στην ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία, αλλά όλοι υπηρετούν και υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις πριν τη ΔΙ.ΑΣ. πολύ περισσότερα χρόνια και ήσαν όλοι έμπειροι αστυνομικοί με εξαιρετικό παρελθόν για την συμπεριφορά τους στην αστυνομία και σε όσες υπηρεσίες υπηρετήσαν.
Αυτές οι διευκρινήσεις κατά την κρίση του κ. Αλέξιου Κούγια και των συνεργατών του γραφείου μας είναι απαραίτητες για την ολοκληρωμένη εικόνα που πρέπει να έχουν τα ΜΜΕ για αυτή την τραγωδία όπου έχασε την ζωή του δυστυχώς ένας συνάνθρωπος μας».