Γιατί ο σεισμός των 2,9 Ρίχτερ έγινε τόσο αισθητός σε όλη την Αττική

Γιατί ο σεισμός των 2,9 Ρίχτερ έγινε τόσο αισθητός σε όλη την Αττική

Την απάντηση δίνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας - Δείτε το βίντεο

Πολύ έντονα ένιωσαν οι κάτοικοι της Αττικής τον σεισμό των 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, παρότι δεν ήταν τόσο μεγάλος που δικαιολογούσε αυτή την αίσθηση που προκάλεσε. Η δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας και εκδηλώθηκε βορείως του Ολυμπιακού Σταδίου και όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας υπάρχει λόγος που τον αισθάνθηκε τόσο δυνατό ο κόσμος στο Λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 2,9 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 10 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, σε εστιακό βάθος 9,2 χλμ.

«Αποδίδω τη μεγάλη αισθητότητα του σεισμού στην περιοχή των Αθηνών στο ότι (το επίκεντρο) ήταν μέσα στον οικιστικό ιστό, ήταν περίπου στη βόρεια πλευρά του Ολυμπιακού Σταδίου» είπε ο κ. Λέκκας για την αίσθηση που είχαν οι κάτοικοι της Αττικής.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, εξήγησε ότι «στην περιοχή Αμαρουσίου – Κηφισιάς, ουσιαστικά δεν έχουμε ρήγματα στην επιφάνεια. Τα ρήγματα αυτά είναι υποθετικά ρήγματα, τα οποία διέρχονται από τους βαθύτερους γεωλογικούς σχηματισμούς και αποτελούν συνέχεια του ρήγματος της Πάρνηθας και συνέχεια του ρήγματος της Πεντέλης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...