Κορονοϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις και στην Πέλλα

Κορονοϊός: Ακυρώνονται οι παρελάσεις και στην Πέλλα

Η τρίτη Περιφερειακή Ενότητα της Μακεδονίας που έλαβε αυτήν την απόφαση

Μετά την Ημαθία και την Πιερία και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν φέτος παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό.

Η απόφαση, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr, ελήφθη σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων. Μετά την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή και την εισήγηση της Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Πέλλας Ελένης Καραντώνη, η οποία περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παρόντες.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων Covid 19 στο Νομό Πέλλας. Τα κρούσματα στην Πέλλα καθημερινά αυξάνονται σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό με αποτέλεσμα ο νομός σημειώνει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του και κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών είναι πρωταρχικός σκοπός.

«Δυστυχώς και φέτος θα τιμήσουμε την Εθνική Επέτειο και τους Ήρωες της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα. Η διεξαγωγή των παρελάσεων θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού λόγω συνωστισμού και επειδή έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε τις ανάλογες συνθήκες που θα προστατέψουν την υγεία των συμπολιτών μας αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των παρελάσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.