Κορονοϊός: Η Βόρεια Ελλάδα «οδηγεί» την πανδημία – Να μην υπάρξει επιβάρυνση από τις παρελάσεις

Κορονοϊός: Η Βόρεια Ελλάδα «οδηγεί» την πανδημία – Να μην υπάρξει επιβάρυνση από τις παρελάσεις

«Η κάθε περιοχή πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας»

«Δεν ξέρω εάν η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έχει εισηγηθεί να μην γίνουν παρελάσεις. Είναι και θέμα των τοπικών αρχών, οι οποίες είναι υπεύθυνες να εισηγηθούν στο κράτος να πάρουν αποφάσεις. Έχω την εντύπωση ότι το κράτος δεν θέλει στην παρούσα φάση να διαταράξει τον θρησκευτικό και εθνικό χαρακτήρα της γιορτής αυτής για τη βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.

«Ελπίζω ότι τα πράγματα θα παρακολουθηθούν με πολύ σωστό τρόπο και θα γίνουν με πολύ σωστό τρόπο, για την προστασία με μάσκες και τις αποστάσεις, ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση. Υπάρχει και ένα άλλο δεδομένο, επειδή αυτό το εορταστικό τετραήμερο στη Θεσσαλονίκη είναι και μια ευκαιρία να φύγει κάποιος από την πόλη, πέρυσι υπήρχαν επιβαρύνσεις σε περιοχές όπως για παράδειγμα τα Γιάννινα», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η Βόρεια Ελλάδα φαίνεται ότι είναι αρκετά επιβαρυμένη τον τελευταίο καιρό και μοιάζει να είναι η γεωγραφική περιοχή η οποία μάλλον οδηγεί την πανδημική κρίση σε αυτή τη φάση.

«Απ’ ότι φαίνεται το νότιο τμήμα της χώρας δεν έχει την επίπτωση που υπάρχει στη βόρεια Ελλάδα. Οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ο κύριος είναι ότι έχει χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σε σχέση με τη νότια χώρα. Φαίνεται χαρακτηριστικά από τους δείκτες που έβγαλαν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες που δείχνουν ότι στις ΜΕΘ και στις νοσηλείες υπάρχει μια συντριπτική υπεροχή των μη εμβολιασμένων σε σχέση με τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται. Αυτό αποτυπώνεται στατιστικά και είναι ένας ισχυρός παράγοντας», εξήγησε ο ίδιος.

«Από εκεί και πέρα, η κάθε περιοχή πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε, φέρνοντας το παράδειγμα δυο νομών στη βόρεια Ελλάδα, όπου αποφάσισαν να μη γίνουν παρελάσεις για να προφυλάξουν τη δημόσια υγεία καθώς φαίνεται ότι οι υγειονομικές τους υπηρεσίες είναι αρκετά επιβαρυμένες.

1
σχόλιο
  1. avatar στιβ

    ο αριθμοσ των εμβολιασμενων στην βορεια ελλαδα ειναι παρα πολυ μκροσ

Παρακαλούμε περιμένετε ...