Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις

Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις

Βρέθηκαν ξεχασμένα πάνω από 20.000 αιτήματα συντάξεων, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη

Στην προαναγγελία για τη δημιουργία κέντρων φύλαξης παιδιών μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις προχώρησε το πρωί της Κυριακής (24/10) ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και προβλέπει τη δημιουργία «μίνι βρεφονηπιακών σταθμών» με υποδομές που θα είναι ανάλογες με την ηλικία του παιδιού εντός των επιχειρήσεων και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, πρόκειται για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μέτρο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα μπορούσε να δώσει και μια απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα.

Αλλάζουν όλα στον ΕΦΚΑ

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατατεθεί νέος νόμος για την αναδιάρθρωση του ΕΦΚΑ ώστε να προχωρήσει πάνω σε καινούριες βάσεις, να γίνει πιο γρήγορος οργανισμός προς όφελος των ασφαλισμένων αλλά και των υπαλλήλων.

«Πρέπει να χτυπήσουμε το τέρας του μπάχαλου και τις γραφειοκρατίας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, λέγοντας μάλιστα ότι στη διαδρομή του δεν έχει ξανασυναντήσει τόσο τεράστιο διοικητικό θέμα όπως αυτό που βρήκε στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, βρέθηκαν ξεχασμένα πάνω από 20.000 αιτήματα συντάξεων. Αυτή τη στιγμή οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 129.000 και στόχος είναι από τον Νοέμβριο θα διεκπεραιώνονται 30.000 τον μήνα, αριθμός που θα αποτελέσει ρεκόρ για τα δεδομένα του ΕΦΚΑ.

Διαβεβαίωσε τους καλούς εργαζόμενους ότι δεν είναι απέναντι αλλά δίπλα τους και πως θα δοθούν το ταχύτερο μπόνους σε εκείνους που δίνουν συντάξεις και εξυπηρετούν πολλούς πολίτες στο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα ανεχθεί όσους δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και «καθυστερούν ή σκαρφίζονται διάφορα για να μην εκδοθούν συντάξεις».

Παρακαλούμε περιμένετε ...