Η ενεργειακή μετάβαση στο επίκεντρο εκδήλωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Η ενεργειακή μετάβαση στο επίκεντρο εκδήλωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και μια σειρά από γνώστες του αντικειμένου θα αναπτύξουν τις απόψεις τους διαδικτυακά στις 15 Νοεμβρίου

Στην πολιτική της ενεργειακής μετάβασης αναμένεται να επικεντρωθεί η ημερίδας που διοργανώνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 19:35 το απόγευμα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών και ειδημόνων στα ζητήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ομότιμος καθηγητής Aθανάσιος Καΐσης, καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Transition and Energy Policy», μέσω της ιστοσελίδας https://e-services.ihu.edu.gr/registration-form/2215/online-form, σημειώνοντας πως οι μετέχοντες θα λάβουν ακολούθως και βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 με σύντομη ομιλία του επίκουρου καθηγητή στο ΔΙΠΑΕ Θεόδωρου Πανάγου και ακολούθως στις 18:05 το λόγο θα πάρει ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Γιώργιος Ιωάννου που θα επικεντρωθεί στη σύνδεση της ενεργειακής μετάβασης με την οικονομία.

Στις 18:20 με 18:35 θα προβεί σε κριτική ανάλυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εναλλακτικών μορφών ενέργειας η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΔΙΠΑΕ, Έλλη Ηρακλέους, ενώ από τις 18:35 έως τις 18:50 ο επίκουρος καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ και μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κομνηνός Κόμνιος θα αναπτύξει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το υδρογόνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 18:50 έως τις 19:05 θα μιλήσει ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπούκουρας για τον ρόλο του φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση και από τις 19:05 έως τις 19:20 ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) Δρ. Παναγιώτης Παπασταματίου θα μιλήσει για της Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την αποθήκευσή τους. Τέλος από τις 19:20 έως τις 19:35 θα συζητηθούν τα συμπεράσματα της εκδήλωσης.