Τρία βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε πλακάκια μπάνιου

Τρία βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν επιλέγετε πλακάκια μπάνιου

Οι ειδικοί στην κατασκευή και διακόσμηση πολυτελών μπάνιων της Biente γνωρίζουν τι να αποφύγετε

Ένα όμορφο μπάνιο είναι από τους χώρους που εντυπωσιάζουν σε ένα σύγχρονο και περιποιημένο σπίτι. Ανά τα χρόνια έχουμε δει πολλές τάσεις για τη διακόσμηση και την κατασκευή του χώρου αυτού, όμως τα πλακάκια μπάνιου είναι από τις αγαπημένες προσθήκες που κάνουν τη διαφορά στην πρακτικότητα αλλά και την αισθητική.

Δυστυχώς, πολλοί νέοι ιδιοκτήτες είναι πιθανό να κάνουν κάποια λάθη όσον αφορά τα πλακάκια μπάνιου και την επιλογή τους — κάτι το οποίο φυσικά θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί πριν γίνει η τελική αγορά! Η επιλογή των πλακιδίων για το μπάνιο δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, αρκεί να γνωρίζετε κάποια βασικά στοιχεία, όπως τι ψάχνετε και που να το βρείτε. 

Οι ειδικοί στην κατασκευή και διακόσμηση πολυτελών μπάνιων της Biente γνωρίζουν τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε πριν επιλέξετε τα πλακάκια για το μπάνιο σας. Μάθετε περισσότερα και απολαύστε τον νέο σας χώρο, όπως ακριβώς τον επιθυμείτε!

1. Δε διαθέτετε γενναιόδωρο budget 

Το να μην έχετε κανένα budget πριν τοποθετήσετε πλακάκια στο μπάνιο σας είναι τεράστιο λάθος. Πρέπει να φροντίσετε να υπολογίσετε το κόστος της εργασίας, των υλικών, των συνεργείων, κ.α. ανάλογα πάντα με το μέγεθος της επιφάνειας που θέλετε να καλύψετε. Παράλληλα, η δική μας συμβουλή είναι να μην κάνετε περικοπές στον προϋπολογισμό που θα διαθέσετε για να βάλετε πλακάκια μπάνιου. Τα πλακάκια αυξάνουν τη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική του χώρου. Έτσι, η τελική σας επιλογή πρέπει να σας εξυπηρετεί, αλλά να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του μπάνιου. Μη θυσιάζετε το στυλ και την ομοιομορφία του μπάνιου σας με φθηνές, μουντές επιλογές που θα χαλάσουν την ατμόσφαιρα χλιδής που οφείλει να έχει ο χώρος σας.

2. Δεν αναλογίζεστε την ολισθηρότητα των πλακιδίων

Τα πλακάκια που θα επιλέξετε για το μπάνιο σας πρέπει να είναι αντιολισθητικά. Κυρίως τα πλακάκια μπάνιου που θα τοποθετήσετε στο δάπεδο. Τα μπάνια είναι εκτεθειμένα σε σαπούνι και νερό και έτσι το δάπεδο μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο αν δε στεγνώσει σωστά. Δε θα θέλατε σε καμία περίπτωση να γλιστρήσει κανείς, να πέσει και να χτυπήσει στο μπάνιο σας. Ένα κοινό λάθος λοιπόν είναι η επιλογή πλακιδίων με μοναδικό κριτήριο την αισθητική και όχι την ασφάλεια. Σκεφτείτε πως είναι πιο σημαντικό να επιλέξετε ασφαλή πλακάκια για τον χώρο αυτό και έπειτα να δείτε πως ταιριάζουν αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Στην Biente θα βρείτε εκπληκτικά πλακάκια μπάνιου που συνδυάζουν την ασφάλεια με την πολυτελή αισθητική για να μην κάνετε εκπτώσεις στο στυλ αλλά και την λειτουργικότητα του χώρου.

3. Δε ζητάτε δείγματα

Η τελική εμφάνιση που μπορεί να έχουν τα πλακάκια μπάνιου στο χώρο σας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είχατε κατά νου αρχικά. Τα πλακάκια είναι πιθανό να φαίνονται πανέμορφα στο showroom αλλά να μη σας αρέσουν όταν τα τοποθετήσετε στο μπάνιο σας. Για αυτό το λόγο συνίσταται να ζητήσετε από τον κατασκευαστή ή τον πωλητή να σας δείξει ένα δείγμα του πως θα φαίνεται η τελική εγκατάσταση στο μπάνιο σας, αν αυτό είναι δυνατό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια καλύτερη εικόνα του αν συμφωνείτε με την εμφάνιση του μπάνιου σας πριν επενδύσετε τα χρήματά σας για να καλύψετε τις επιφάνειες του χώρου.

Επιλέξτε τα κατάλληλα πλακάκια μπάνιου και αποφύγετε τυχόν λάθη δείχνοντας εμπιστοσύνη σε αξιόπιστους ειδικούς στο χώρο. Στην Biente είμαστε διαθέσιμοι για να σας συμβουλέψουμε κατάλληλα ώστε να συνδυάσετε την ασφάλεια και την υψηλή αισθητική στο μπάνιο σας.