Υπόθεση 8χρονης στη Ρόδο: Στην Εισαγγελία η δικογραφία για την κακοποίηση του παιδιού

Υπόθεση 8χρονης στη Ρόδο: Στην Εισαγγελία η δικογραφία για την κακοποίηση του παιδιού

Η θεία του παιδιού βρέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου

Με τον διορισμό παιδοψυχιάτρου, που θα αποφανθεί εν ευθέτω χρόνω για την ψυχική υγεία του 8χρονου κοριτσιού και η γνωστοποίηση του διορισμού του στην 50χρονη θεία του, υπόλογη για την κακοποίησή του, ολοκληρώθηκε χθες το πρώτο στάδιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε για την πολύκροτη υπόθεση, από τους επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Χθες η θεία του παιδιού βρέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, κληθείσα αρμοδίως, για να της γνωστοποιηθεί ο διορισμός του παιδοψυχίατρου και να ασκήσει, αν επιθυμεί το νόμιμο δικαίωμά της, διορισμού τεχνικού συμβούλου.

Η δικογραφία, που περιλαμβάνει πέραν της ανωμοτί καταθέσεως της θείας και ανωμοτί κατάθεση του παππού, 9 μαρτυρικές καταθέσεις μελών της οικογενείας και τρίτων γνωστών, αλλά και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων καθώς και γνωμοδοτήσεις και εκθέσεις ιατροδικαστή, γυναικολόγου και μικροβιολόγου, υποβλήθηκε χθες το μεσημέρι ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω, σύμφωνα με την dimokratiki.

Αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα ζητηθεί να συμπληρωθεί και με νέες προανακριτικές πράξεις ή αν από το στάδιο αυτό, σύμφωνα με το συλλεγέν μέχρι σήμερα υλικό, κριθεί ότι προκύπτουν επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δεν έχει ακόμη καταλήξει στο τι ακριβώς έχει συμβεί και μελετά διεξοδικά τα στοιχεία για να αποφανθεί «εφ΄ όλης της ύλης».

Πρωταρχικό μέλημα της Εισαγγελίας και κυρίως της Εισαγγελέως Ανηλίκων είναι να ληφθεί μέριμνα για το παιδί αλλά και να υπάρξει πλήρης κοινωνική έρευνα και για τα αδέλφια του.

Θυμίζουμε ότι τελευταίος κατέθεσε προχθές ο πατέρας της 8χρονης, ναυτικός, που επέστρεψε στη Ρόδο μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι.

Στο μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η 50χρονη θεία του παιδιού, που ομολόγησε ότι εξύφανε ένα σατανικό σχέδιο για να αποσπάσει ευτελή ποσά από την μητέρα και τον παππού του, μη διστάζοντας μάλιστα να διακορεύσει τον παρθενικό του υμένα για να πείσει πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση τώρα επιδιώκει με τηλεοπτική της συνέντευξη να… ανακαλέσει!

Η 50χρονη κατόπιν εξαντλητικής προανάκρισής της από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και αφού είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου, πολύωρη κατάθεση της μητέρας του παιδιού, ομολόγησε, υπό το βάρος των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί, το έγκλημα.