Euroleague: Νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Ισραήλ

Euroleague: Νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Ισραήλ

Η Μακάμπι επικράτησε με 77-73

Πολύ κακό είναι το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην Euroleague, καθώς απόψε γνώρισε νέα ήττα  στην έδρα της Μακάμπι με σκορ 77-73.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική για περισσότερα από λεπτά 15 λεπτά συνολικά στον αγώνα. Με την συγκεκριμένη ήττα το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην διοργάνωση είναι πλέον 1-4. Δεδομένα, τα περιθώρια «στενεύουν» για την ελληνική ομάδα που θα πρέπει να επιστρέψει σύντομα στις νίκες αν θέλει να ελπίζει για κάτι καλύτερο.

Το ξεκίνημα για τους «πράσινους» ήταν αρκετά καλό με την άμυνα να πρωταγωνιστεί για περίπου επτά λεπτά. Ήρθαν και οι πόντοι από τους Παπαπέτρου-Παπαγιάννη, όμως η Μακάμπι με ένα εντυπωσιακό «κλείσιμο» του δεκαλέπτου έκανε σερί 8-0 και πήγε στον πάγκο της στο +6 (19-13). Ο Τζέιμς Νάναλι – ερχόμενος από τον πάγκο – αποτέλεσε την μεγαλύτερη πηγή σκοραρίσματος των γηπεδούχων, φτάνοντας τους 16 πόντους πολύ γρήγορα. Η επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας είχε «κολλήσει» για τα καλά, κάτι που μπορεί να αποτυπωθεί από τον αριθμό πόντων που πέτυχαν στα πρώτα είκοσι λεπτά. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδύτηρια με τους Ισραηλινούς στο +10 (33-23), περιγράφει η ΕΡΤ.

Ούτε στην τρίτη περίοδο κατάφερε να «εμφανιστεί» στο παρκέ ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Πρίφτη – βάση εικόνας – δεν έπαιζαν απλώς κακό μπάσκετ, δεν έπαιζαν απολύτως τίποτα. Η Μακάκμπι βρήκε ρυθμό στην επίθεση και κατάφερε να ξεφύγει στο τέλος του δεκαλέπτου με 15 πόντους (55-40). Το μόνο που πέτυχε ο Παναθηναϊκός είναι κάποια τρίποντα στα τελειώματα των επιθέσεών του με τους Ουάιτ, Φέρελ και Μέικον.

Παρόλα αυτά, στα τελευταία λεπτά το «τριφύλλι» έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να επιστρέψει στο ματς. Με τους Μέικον και Ουάιτ να πρωταγωνιστούν, οι «πράσινοι» έκαναν ένα σερί 12-0 και κατέβασαν τη διαφορά στους οκτώ πόντους (64-56). Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της ομάδας του Πρίφτη, η οποία «μεταμορφώθηκε» και στην άμυνα. Ένα τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου στα 58″ κατέβασε την διαφορά στους τέσσερις πόντους (72-68) για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ ώρα. Τριάντα δευτερόλεπτα μετά, ο αρχηγός έκανε το 74-71 με νέο τρίποντο. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα έως και το τέλος σκοράροντας από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Τελικό σκορ 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 33-23, 55-40, 77-73

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σφαιρόπουλος): Ουίλμπεκιν 16 (3), Έβανς 7, Καλέιρο 4, Ουίλιαμς 11 (2), Τέιλορ, Ρέινολντς 6, Σόρκιν 9, Ντιμπαρτολομέο, Νάναλι 18 (1), Ζίζιτς 6, Λεσόρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Πέρι, Μέικον 17 (3), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 15 (3), Φέρελ 3 (1), Κασελάκης 3 (1), Ουάιτ 14 (4), Φλόιντ, Νέντοβιτς 13 (2), Έβανς 2, Σαντ Ρος.