Διέρρηξαν σπίτια σεισμόπληκτων στην Κρήτη – Τα έκαναν άνω-κάτω αλλά δεν βρήκαν χρήματα και κοσμήματα

Διέρρηξαν σπίτια σεισμόπληκτων στην Κρήτη – Τα έκαναν άνω-κάτω αλλά δεν βρήκαν χρήματα και κοσμήματα

Μπούκαραν στις οικίες μέρα μεσημέρι

Δυστυχώς οι κλέφτες δεν σέβονται τίποτα κι ούτε υπολογίζουν τον πόνο των συμπολιτών τους. Άγνωστοι δράστες δε δίστασαν να μπουκάρουν σε σπίτια σεισμόπληκτων αναζητώντας χρήματα και τιμαλφή. Ήταν τέτοιο το θράσος τους που μπήκαν στα «χτυπημένα» από τον εγκέλαδο σπίτια, μέρα μεσημέρι.

Όπως μετέδωσε το cretapost, το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο χωριό Κάτω Πουλιές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν σε δύο σπίτια και αφού άδειασαν ντουλάπες και συρτάρια τράπηκαν σε φυγή χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Οι κάτοικοι παραμένουν στο χωριό της Κρήτης, που αν και τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα, κοιμούνται σε σκηνές στο δασάκι και μαγειρεύουν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Τα σπίτια που διέρρηξαν είναι λίγα μέτρα μακριά από τον συγκεκριμένο χώρο και οι ιδιοκτήτες τους την ώρα εκείνη είχαν επισκεφθεί γιατρό στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρητικής ιστοσελίδας, οι ιδιοκτήτες φοβούμενοι ενδεχόμενο πλιάτσικο δεν είχαν τίποτα πολύτιμο για να πάρουν οι δράστες και ο χρόνος που είχαν στην διάθεση τους δεν ήταν αρκετός για να μεταφέρουν ηλεκτρικές συσκευές και ογκώδη αντικείμενα.

Το μόνο που προκάλεσαν ήταν την αγανάκτηση των σεισμόπληκτων και την αναστάτωση στο εσωτερικό των σπιτιών.

Αμέσως για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή περιπολούν δεκάδες οχήματα και άνδρες απ΄ολες τις υπηρεσίες του νησιού.

Αστυνομικοί της σήμανσης πήραν αποτυπώματα από τις οικίες προκειμένου να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Οι κάτοικοι μιλώντας στο cretapost, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους. Από τη μία οι μετασεισμικές δονήσεις που δεν τους έχουν αφήσει να ησυχάσουν και κυρίως να ξεκινήσουν να φτιάξουν τα σπίτια τους και να μπουν μέσα γιατί έρχεται χειμώνας και από την άλλη οι διαρρήκτες. «Μα τι πιστεύουν ότι θα βρουν στα σπίτια μας; Κοσμήματα και λεφτά;»λέει κάτοικος του χωριού. «Εμείς παιδί μου δεν έχουμε τέτοια πράγματα αλλά και όσοι είχαν λες να τα άφησαν εδώ;»