Γιάννενα: Ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητό του και τελικά του «τράβηξαν» 5.000 ευρώ από την τράπεζα

Γιάννενα: Ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητό του και τελικά του «τράβηξαν» 5.000 ευρώ από την τράπεζα

Πώς στήθηκε η απάτη

Το λεγόμενο «ηλεκτρονικό ψάρεμα» αποτελεί τη μάστιγα της εποχής και ο κόσμος πρέπει να προσέχει πολύ. Σχεδόν καθημερινά άνθρωποι πέφτουν θύματα απάτης, όπως έγινε και στα Γιάννενα με κάποιον που ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητό του και τελικά έχασε και 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ipeirotika.gr, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άνδρα για υπόθεση απάτης με τη μέθοδο αλίευσης προσωπικών στοιχείων στο πλαίσιο αγοραπωλησίας.

Όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος τηλεφώνησε σε άνδρα στα Γιάννενα, ο οποίος είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για να πουλήσει το αυτοκίνητό του. Αρχικά προφασίστηκε ότι θέλει να το αγοράσει κι εν συνεχεία έπεισε τον πωλητή να δημιουργήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του μέσω ίντερνετ και να του γνωστοποιήσει τους κωδικούς.

Αυτό ήταν μεγάλο λάθος γιατί με τη χρήση των κωδικών κατάφερε ο  υποτιθέμενος αγοραστής του αυτοκινήτου να «αρπάξει» 5.000 ευρώ και να τα μεταφέρει από τον λογαριασμό του παθόντα σε δικό του. Πλέον είναι κατηγορούμενος για διαδικτυακή απάτη.