Παναγιωτόπουλος: Σχεδόν αυτοκτονικό να γίνουν μεγάλες παρελάσεις με κόσμο – Η πανδημία δεν τελείωσε

Παναγιωτόπουλος: Σχεδόν αυτοκτονικό να γίνουν μεγάλες παρελάσεις με κόσμο – Η πανδημία δεν τελείωσε

«Ό, τι αποτελεί συγχρωτισμό πρέπει να αποφευχθεί»

«Ό, τι αποτελεί συγχρωτισμό πρέπει να αποφευχθεί. Να γιορτάσουμε και τις θρησκευτικές και τις εθνικές γιορτές χωρίς συγχρωτισμό. Μεγάλες παρελάσεις με κόσμο, είναι σχεδόν αυτοκτονικό, ειδικότερα στην βόρειο Ελλάδα», τόνισε ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Πρέπει οι συγχρωτισμοί να αποφευχθούν με μια ωριμότητα, με μια κατανόηση των πραγμάτων που διακυβεύονται, πρόσθεσε ο καθηγητής, «γιατί ειδικά το σύστημα υγείας είναι στα όριά του στην βόρεια Ελλάδα, θα πιεστεί και άλλο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο».

«Είναι προφανές ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε και ότι η πανδημία δεν τελείωσε, το μήνυμα είναι αυτό. Και είναι λυπηρό που το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί κάποια μηνύματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, παραδείγματος χάρη, όλα χωρίς όρια στην διασκέδαση, στην εστίαση και δεν είναι σωστό το μήνυμα αυτό. Η πανδημία δεν αστειεύεται και τώρα που έρχεται ο χειμώνας, όλες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αυξάνονται, αναμένεται λοιπόν σε συνδυασμό και με την γρίπη να δυσκολέψουν τα πράγματα περισσότερο», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.