Κορονοϊός: Θρήνος για τον 46χρονο που πέθανε στην Ξάνθη – «Δεν το πήρε στα σοβαρά, ποιος θα αναλάβει τα δύο παιδάκια του;»

Κορονοϊός: Θρήνος για τον 46χρονο που πέθανε στην Ξάνθη – «Δεν το πήρε στα σοβαρά, ποιος θα αναλάβει τα δύο παιδάκια του;»

Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο - Συναγερμός για την μετάλλαξη Delta Plus

Συναγερμός έχει σημάνει για τους νέους ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους από κορονοϊό. Ένα από τα τελευταία θύματα είναι ένας 46χρονος από την Ξάνθη, πατέρας δύο παιδιών.

Όπως αποκάλυψαν οι συγγενείς του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα, ο άνδρας δεν είχε κάνει το εμβόλιο παρά τις επίμονες εκκλήσεις τους.

Μετά από μια σκληρή μάχη περίπου δύο εβδομάδων, ο Νεκτάριος που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα νικήθηκε από τον ύπουλο ιό. Όπως ανέφεραν συγγενείς του, φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και θεωρούσε πως με πίστη στο Θεό όλα θα πάνε καλά. Όμως δεν άντεξε και τελικά κατέληξε, αφήνοντας πίσω του δυο παιδάκια και μια γυναίκα που λάτρευε.

«Δεν το πήρε στα σοβαρά. Δε φοβόταν και έμεινε στο σπίτι 2 - 3 μέρες και μετά πήγε στο νοσοκομείο και έκτοτε δεν τον ξαναείδαμε. Έχω χάσει τον ξάδερφό μου τόσο άδικα, ποιος θα αναλάβει αυτά τα δυο παιδάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά συγγενής του.

Στο στόχαστρο η μετάλλαξη Delta Plus

Στο στόχαστρο των ειδικών μπαίνει η νέα μετάλλαξη της παραλλαγής Δέλτα η οποία προκαλεί έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times, το 6% των νέων περιστατικών Covid-19 στη Βρετανία, που έχουν αναλυθεί γενετικά, οφείλονται στη νέα μετάλλαξη Delta+.