Πάτρα: Απολύθηκε από νοσοκομείο παιδίατρος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Πάτρα: Απολύθηκε από νοσοκομείο παιδίατρος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

Ποινικά διώκεται ο παιδίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανηλίκου και απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο παιδίατρος φέρεται να ασέλγησε σε βάρος ανήλικου παιδιού όχι στο πλαίσιο εξέτασης αλλά εκτός νοσοκομείου.

Στο γιατρό είχε ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα και παραπέμφθηκε με βούλευμα να δικαστεί. Ωστόσο, παρέμεινε στη θέση του.

Για την υπόθεση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Μπάκο.

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του γιατρού με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του σώματος για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Όπως δήλωσε, με γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας η υπόθεση στάλθηκε στη διοίκηση του ΠΓΝΠ, συμφωνώντας να τεθεί σε αργία ο εμπλεκόμενος γιατρός. «Την υπόθεση ερευνά η δικαιοσύνη και δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. Μέχρι να συμβεί αυτό τα διοικητικά μέτρα που ελήφθησαν ήταν αυτά της αργίας» δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος παρέπεμψε στη δικογραφία όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της πρώην συζύγου του παιδιάτρου, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός (επικουρικός με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου) φέρεται να ασέλγησε σε βάρος ανήλικου όχι στο πλαίσιο εξέτασης αλλά εκτός νοσοκομείου. Η καταγγελία έγινε το 2019.

Σύμφωνα με το έγγραφο-ντοκουμέντο με την απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Δημήτρη Μπάκου, βάσει της οποίας αναστέλλεται η άσκηση των καθηκόντων του καταγγελομένου, ο γιατρός διώκεται για:

– γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση

– κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση και

-γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...