Λέκκας: Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση ρηγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο

Λέκκας: Δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση ρηγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο

Την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας επεσήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ λόγω της σεισμικής δραστηριότητας

Σε επιφυλακή βρίσκονται ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθώς και η Πολιτική Προστασία εξαιτίας της αυξανόμενης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο Κεντρικό Μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ 100.3 ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ότι υπάρχει σεισμική έξαρση στο χώρο της Μεσογείου και τον ελλαδικό χώρο. «Παρατηρούμε το φαινόμενο, καθώς μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση ρηγμάτων, αλλά δεν μπορούμε να να προσδιορίσουμε την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον ισχυρό σεισμό  των 6,1 Ρίχτερ σήμερα νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ο κ. Λέκκας είπε, ότι δεν συνδέεται άμεσα με προηγούμενες σεισμικές δονήσεις που έγιναν στην Κρήτη, καθώς ανήκουν σε ένα τελείως διαφορετικό τεκντονικό περιβάλλον, ωστόσο επανέλαβε, ότι υπάρχει μια γενικότερη έξαρση.

«Δεν μας ανησυχεί, αλλά μας προβληματίζει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν γενικές ανακατατάξεις στο ελληνικό τόξο και στην Ανατολική Μεσόγειο, που σημαίνει ότι βιώνουμε μια σεισμική δραστηριότητα με μια σχετική έξαρση σε όλο αυτόν τον χώρο».